Testmiljø

Fiks-plattformens testmiljø er tilgjengelig for kommuner,fylkeskommuner og leverandører som ønsker å teste konfigurasjon og integrasjoner. Miljøet er koblet til eksterne testmiljøer for integrerte komponenter: ID-Porten, Altinn og KS-SvarUt. Man kan dermed teste hele løpet, komplett med autentisering og autorisering.

Fiks test blir brukt til å verifisere endringer før de går i produksjon, og vil derfor ligge litt foran produksjon. Vi har ingen garantier på oppetid i test, men forsøker å holde eventuell nedetid så kort som mulig.

Merk at testmiljøet ikke har de samme sikkerhetsgarantiene som produksjon - det er dermed viktig at man ikke benytter sensitive data under test.

Tilgang til testmiljøet

Send e-post til fiks@ks.no for tilgang til testmiljøet. Send gjerne med eventuelle eksisterende testbrukere i ID-porten, slik at disse kan gjenbrukes for tilganger på Fiks-plattformen.

Hvor er testmiljøet?

Minside kan nås på https://min.fiks.test.ks.no/, konfigurasjon finnes på https://forvaltning.fiks.test.ks.no. Benytt ID-porten testbruker for innlogging.

SvarUt data for “Post fra kommunen” på Minside kommer fra SvarUts testmiljø. Aktiver avsendere i Fiks-konfigurasjonen for å indeksere meldinger.

Personinnlogging

Alle testbrukere dere får fra oss har “Min Id”-innlogging i ID-Porten. Her anbefaler vi at dere setter telefonnummer og e-post slik at brukeren kan låses opp om noen skulle sperre den med feilede innloggingsforsøk.

Integrasjoninnlogging

For å kunne teste integrasjoner mot Fiks-plattformen i test må organisasjonen ha en ID-porten-konto. For å få dette må en henvende seg til idporten@difi.no og sende med orgnr i fra testvirksomhetssertifikat.

Etter at konto er registrert hos ID-porten kan integrasjonen opprettes og autoriseres i Fiks-konfigurasjon.